PROGRAMMA

Op de Food & Agri Carrièredag is een groot aanbod aan activiteiten. De carrièremarkt vormt het hart van de Carrièredag. Hier kun je de hele dag kennismaken met de beste werkgevers in de food-, agri- en hortibusiness en ontdek je de vacatures. Naast het netwerken, heb je de mogelijkheid om verschillende workshops en lezingen te volgen. Hieronder vind je het volledige programma. Klik hieronder om het programma van de verschillende arena’s te bekijken:

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Redacteur bij Eiwit Trends

Alieke Hilhorst is redacteur bij Eiwit Trends. Dagelijks schrijft ze over de voedingsindustrie en de uitdagingen om voeding duurzamer te maken. Van veldbonen tot precisiefermentatie en van insecten tot eiwit isolaten.

Tijdens de Food&Agri Carrièredag zal zij host zijn van het Food Theater. Zij zal het gesprek met onderstaande sprekers leiden en zorgen dat de juiste vragen gesteld worden. Wil je meer weten over Alieke? Spreek haar dan ook gerust aan tijdens de Carrièredag.

11.00 uur – 11.30 uur

Saskia Tersteeg

Saskia Tersteeg

Co-founder en R&D Manager bij Time Travelling Milkman

From Student to Start-up: A Rollercoaster with Impact (Presentation in English)

In this inspiration session, I’ll take you along on my journey from student to entrepreneur within a start-up. I’m excited to share more about how we create plant-based cream and bring it to market with the Time Travelling Milkman. Along the way, I’ve faced many challenges and celebrated successes, and I look forward to sharing them with you.

 

11.30 uur – 12.00 uur

Ferdy Molenaar

Ferdy Molenaar

Oprichter Bugman

Discover career opportunities in the growing insect industry (Presentation in English)

Ferdy will introduce you to the emerging insect sector, highlighting the career opportunities and growth potential in this innovative industry.

During the session, you’ll also have the chance to experience it firsthand with a quick, homemade culinary tasting featuring insect ingredients, giving you an immediate introduction to this promising food source.

Allergic to shellfish? Unfortunately, you should avoid consuming insects.

12.30 uur – 13.00 uur

Daan Faber

Daan Faber

Oprichter bij Mister Kitchen

Recept boven Concept!

Mister Kitchen’s Food Design vanuit de keuken

Driemanschap Mister Kitchen schrijft, reist en proeft al bijna twintig jaar de wereld rond. Zowel voor culinaire reportages als voor inspiratie voor hun eigen plantaardige voedingsmerk. Regelmatig klopt ook de voedingsindustrie aan met een specifieke food design opdracht voor een innovatief product. Daan Faber vertelt over het avontuur van hun plantaardige Droomboter, die via een mediastorm uitmondde in aanklacht van de zuivellobby én overwinning bij de Reclame Code Commissie. 

13.00 uur – 13.30 uur

Carry Lempens

Carry Lempens

QA/QC trainer bij Normec Foodcare

The Revolution of AI in the Food Industry (Presentation in English)

What does AI mean for the food and agriculture industry? That dreams are no longer just dreams! We are in the midst of a revolution that is transforming the sector entirely. Artificial intelligence is changing how we grow, process, and distribute food. Smart drones monitor crops and detect diseases early on, sensors regulate irrigation with precision, and algorithms predict the optimal times for planting and harvesting. Automated factories streamline production processes, reduce waste, and maximize efficiency. Robots seamlessly sort produce, while automated greenhouses create the ideal climate for healthy growth — and this is just the beginning.

Be inspired by the innovations making the food chain smarter, more sustainable, and profitable from farm to fork. The future of food is here, and it’s smarter than ever!

13.30 uur – 14.00 uur

Freya Hiemstra

Freya Hiemstra

Corporate Engagement bij ProVeg Nederland

 

Working Towards Sustainability (Presentation in English)

Freya Hiemstra from ProVeg Netherlands will guide you through the growing world of plant-based and sustainable food. Discover how a career in this field can contribute to a better world and respond to the demand for sustainable food solutions. This session provides insights into the impact of plant-based nutrition on the environment and health, as well as concrete career opportunities within the sector.

14.00 uur – 14.45 uur

Edward Niemeijer

Edward Niemeijer

Trainer AI Expertisecentrum

AI: De Nieuwe Ingrediënten voor Succes in de Foodindustrie

Introductie AI

AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, is technologie die computers in staat stelt om taken uit te voeren die normaal menselijk denken vereisen, zoals spraakherkenning en besluitvorming. Het is overal om ons heen aanwezig en groeit snel in invloed.

Mogelijkheden nu

AI biedt veel praktische toepassingen, zoals tekst maken, foto’s en video’s genereren en nog veel meer. In deze sessie laten we concrete voorbeelden zien van hoe AI nu al ons leven en werk verandert.

Gevolgen AI 

AI brengt niet alleen voordelen, maar ook uitdagingen met zich mee. Denk aan baanverlies, privacyvraagstukken en ethische overwegingen. We bespreken hoe AI zowel positieve als negatieve gevolgen heeft voor onze toekomst.

Waarom de mens altijd het verschil maakt

Hoewel AI indrukwekkend is, blijft de mens essentieel. Creativiteit, ethiek en empathie zijn uniek menselijk en zorgen ervoor dat wij altijd een cruciale rol spelen naast AI.

Bereid je voor om een echte impact te maken in een wereld die jouw frisse perspectieven en innovatieve oplossingen nodig heeft. Nu.

PARTNERS

SCHOLEN

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot bij de volgende aanwezige opleiders

INITIATIEFNEMERS

De Food & Agri Carrièredag is een initiatief van